الكبده الاسكندرانى

  • Ahmed Osman
  • طريقة عمل الكبده الاسكندرانى

    كبدة اسكندراني

    المقادير
    كيلو كبدة
    بصله كبيرة مقطعه مكعبات صغيرة
    حبه فلفل اخضر مقطع مكعبات
    واللي بيحب الحار يحط فلفل حار
    3 حبه طماطم مقطعه
    3 فص ثوم مفروم
    معلقه كبيرة دبس الرمان بيدي طعم ولون للصوص حلو جداً
    مكعب ماجي
    ملح + فلفل اسود + كمون + كسبرة ناشفه + رشه من البهارات السبعة
    الطريقه
    نقطع الكبدة شرايح ونغسلها ونحطها في مصفاه حتي تتخلص من كل الماء الزائد
    في إناء ع النار نضع شوية زيت ولو حبيتي تضيفي للزيت قطعه صغيرة سمن بتكون احلي
    واخليه لما يسخن الزيت وأضيف له الكبدة وأخلي النار عاليه
    عشان اعملها صدمه اخلي المسام اللي برة تتقفل
    وفي نفس الوقت محتفظه بالعصارة اللي في داخلها
    وأول ما لونها يتغير أضيف البصل واحرك عشان عايزة كل الخضروات اللي ها اضيفها تتحمص مع الكبدة
    وبعد البصل أضيف الثوم ونحرك
    ثم البهارات ونحرك عايزة الكبدة تأخذ طعم البهارات
    ثم الفلفل الاخضر ونقلب
    ثم الطماطم ومعلقة دبس رمان
    ولكن الكبدة لما تكون فيها نسبه حراق بتبقي الذ وأطعم
    وخلي بالك اوعي تضيفي ولا نقطة مايه
    هي هاتنزل العصارة اللي فيها
    وهاتستوي مع بعض
    وها يبقي عندك صوص رائع جداً جداً
     لما عملت لها صدمه واتغير لونها
     كل المكونات مع بعض نتركها تتسبك وتستوي مع بعض وكل حاجه تأخذ من بعضها ف الطعم

    اخر اخبارنا

    أحدث المواضيع

    إجمالي مرات مشاهدة الصفحة